ЗДО ”Пролісок” Визирської сільської ради, Визирка
Одеська область, Одеський район

Шевченківські дні

09 березня 2021 року у ЗДО (ясла-садок) "Пролісок" вихователями груп були проведені заняття, присвячені життю і творчості Тараса Шевченка.

  Тарас Григорович Шевченко... Великий Кобзар... Пророк української долі...

   Людина з, просто, надприродними обдаруваннями, яка назавжди ввійшла в літопис світової культури.

   “Коли б мені прийшлось одним словом схарактеризувати поезію Шевченка, то я сказав би: се поезія бажання життя. Свобідне життя, всесторонній, нічим не опутаний розвій одиниці і цілої суспільності, цілого народу, – се ідеал Шевченка, котрому він був вірним ціле життя. Неволя і переслідування – чи то народне, політичне, суспільне чи релігійне – мали в нім непримиримого ворога. Бажання життя пробивається у всіх його творах як золота нитка з-посеред різнобарвної тканини. Індивідуальність людська – без огляду на стан, народність і віру – є для нього свята. Терпіння і кривди людські порушували його все з однаковою силою, чи то були терпіння мужички, гнаної на панщину і лишаючої свою дитину під снопом, чи терпіння молодої княжни, котрої життя знівечив рідний батько, чи генеральші, котру мати продала за генерала, за палати, чи тої жидівочки, котра мститься криваво на рідному батькові за поругані права люблячого серця”. І. Франко(1891 р.).

   Мабуть, не треба більше й добирати слів, щоб охарактеризувати життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка, ніж висловив їх Іван Франко. Нам дісталися у спадок рядки його поезій, картини і малюнки. І кожного разу, неначе вперше, ми відкриваємо для себе неймовірний світ шевченківського слова й пензля.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *